ruokaa pala palalta

maanantai 19. joulukuuta 2011

Aitoa viiniä

Tunnustaudun viinien ystäväksi ja niiden lukuisista makuvivahteista nauttivaksi hifistelijäksi - toisinaan! Tällä kertaa siis hieman asiaa aidoista viineistä.

Havahduin tässä hiljattain siihen, että vaikka olenkin kiinnostunut nauttimani ruoan alkuperästä ja saatan pohtia pitkäänkin ruokakaupassa ostoskorini sisältöä, niin en ole oikeastaan toiminut samoin ostaessani viinipulloa. Loogistahan se on, että viiniäkin voi valmistaa luonnollisemmin ja paremmista raaka-aineista ilman turhia lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai keinotekoista hiivaa ja vieläpä eettisissä olosuhteissa!

Olin aikaisemmin jo tutustunut luomuviineihin ja reilun kaupan viineihin, mutta nyt löysin jotain vielä parempaa! Nimittäin luonnonviinit(kutsutaan myös alkuviineiksi). Päätin ottaa hieman enemmän selvää tästä luonnonviiniasiasta ja sain selville, että 
  • siinä on ainutlaatuinen ja 'tanssahtelevan eläväinen' maku
  • siihen ei ole lisätty yliherkkyyttä aiheuttavia sulfiitteja (myös päänsäryn aiheuttaja)
  • hiivana on käytetty luonnon omia hiivakantoja
  • valmistettu luomurypäleistä
Alkon valikoimista saa tällä hetkellä vain yhtä luonnonviiniä, nimittäin Pura Sangre punaviiniä. Tässä linkki.Nautiskelimme viikonloppuna siskoni kanssa tästä luonnonviinistä ja lisukkeena meillä oli granaattiomenaa. Juustokin olisi sopinut mitä parhaimmin kyytipojaksi. Ostan varmasti tulevaisuudessakin tätä viiniä halutessani panostaa laatuun! Hinta on tosin 15 euron pinnassa.

"Mielenkiintoinen ristiriita on miten monet gastronomit hyväksyvät viininsä manipuloinnin, mutta eivät missään tilanteessa hyväksyisi samankaltaista prosessiteollisuuden keinoja manipuloida aterian raaka-aineita. Alkuviinit vastaavat niiden gastronomien huutoon, jotka vaativat minimaalista käsittelyä myös viiniltään."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti