ruokaa pala palalta

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Sadepäivän ilot


Sitruuna suklaatäytekeksit
(Whoopie pies)

100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl jauhoa
1 dl mantelijauhoa
3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

täyte:
100 g tuorejuusto
1/2 luomusitruunan kuori ja mehu
1/2 dl sokeria


Sulata vesihauteessa suklaa ja voi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi sekä lisää suklaaseos varovasti sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa suklaaseokseen.

Muotoile taikinasta pieniä, pyöreitä ja sentin paksuisia pyörylöitä pellille. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.


Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneiden kahden keksin väliin. Parhaan tuloksen saat jos annat valmiiden täytekeksien oleksia jääkaapissa tai pakkasessa hetkisen aikaa.



--

Sataa. Kummasti tällaiset sadepäivät saavat leipurinvaistoni heräämään. Koekeittiöni testailtavaksi pääsivät tänään kakkukeksit, täytekeksit siis ns. whoopie pies. Ne lienevät uusin villitys maailman muotikeittiöissä kakkutikkareiden (cake pops), kuppikakkujen ja macaronsien jälkeen. Kuten edellä mainittuja näitäkin voi varioida loputtomiin erimakuisina, -kokoisina ja mitä jännittävimmillä koristeilla. 

Omista täytekekseistäni tuli hitusen liian suuria. Siksipä ne oli hieman vaikea saada pysymään koossa onnistuneesti. Muutenkin niitä tuli vain säälittävät 8 valmista täytekeksiä. Kannattaa siis laittaa pellille vain noin 2 sentin halkaisijaltaan olevia keksikekoja. Leviävät kovasti!

Hyviä olivat kuitenkin. Nams. Suurin osa meni pakkaseen odottelemaan testimaistajia. Vaihteeksi leivoin jotain ei-niin-terveellistä. :) Joskus näinkin!


Nyt taidan hengittää ja ottaa rennosti. Nauttia sadepäivän seesteisyydestä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti