ruokaa pala palalta

tiistai 5. kesäkuuta 2012

(Parveke)Piknikeväitä


Oli maanantainapäivä. Vapaa sellainen. Tein kaikenlaista ihanaa ja haaveilin erinäisistä asioista.

Töissä Köketin keittiössä on aluksi ollut hyvin rankkaa, sillä kestää tottuminen niin aikaisiin kello viiden aamuihin kuin keittiössä toimimiseen ja kokkailuun työkseen. Mukavaa on ollut, mutten voi sanoa sen olleen helppoa. Paljon uutta olen kyllä oppinut; voi kyllä!

Mutta takaisin vapaaseen maanantaihin. Päätettiin mennä piknikille sään ollessa mitä ihanin täällä Arabianrannassa. Auringonlaskiessa päätimme mennä piknikille omalle parvekkeelle, sillä siitä näkee auringonlaskun ja samalla voi ihastella pientä parvekepuutarhaamme (sekä sattumoisin maanantaina lähistöllä ollutta Sonisphere festaria, joka mökäsi koko päivän).

--

Parvekepiknik-menu

Nokkospestoa (ohje täältä)
Siementeeleipiä
Päärynä-pähkinä-hunaja-sekoitusta
Mate-inkivääri-jääteetä
Kuivattuja omenanlohkoja
Kaikkea muuta namia kaapinpohjalta


Nokkospestosta ei tullut niin tasaista sillä sauvasekoitin ei toiminut lainkaan! Mutta onneksi ongelmaan tulee pian ratkaisu ;) Aivan uskomattoman hyvää kyllä oli tuo pesto. Levitettiin siitä teeleipien päälle.


Omenalohkoja kuivattelin pitkin ihanan laiskaa päivääni uunissa 50 asteessa luukku hieman raollaan. Kyllä siinä ainakin 3 tuntia meni. Mutta ihania snäksejä tuli!


Sitten vielä piknikjälkkäri lasipurkista. Nam!


--

Lopuksi laitan tähän vielä maistiaisia parin viikon takaiselta maitohorsma-parsa-aterialta! Nuoret maitohorsman versot ovat lähes parsan veroista namia keitettyinä kera sitruunan, voin ja sitruunapippurin. Suosittelen! Nyt näitä on vielä pientareet pullollaan! Lisää tietoa täältä.
Hyvää alkukesää ystäväiseni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti