ruokaa pala palalta

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Sitruunaherkkua siskolle

Ilta hämärtyy harmauteen ja elokuvan katselun jälkeen mieli ja makuhermot kaipaavat jotain herkuteltavaa. Päätin yhdistää tämän kaipuuni ja tupaantuliaislahjan teon, sillä olen matkalla siskoni uuteen kotiin ensimmäistä kertaa yöksi. Valmistin lemoncurdia eli suomeksi sitruunatahnaa. Äitini oli saanut reseptin Amerikassa asuessamme eräästä ihastuttavasta teepuodista. Tätä hyvin herkullista tahnaa kuuluu levittää teen seuraksi teeleivän tai skonssin päälle ja nautiskella sen makeuden ja kirpeyden säväyttävästä yhdistelmästä. Tästä riittää nautintoa useammaksikin talviaamuksi! Sopii myös todella hyvin viemiseksi vierailulla tai vaikka kakun päälle.



Lemoncurd

sulata:
100g voita

toisessa kulhossa vatkaa:
3 kananmunaa 
2,3 dl ruokosokeria
1 dl juuri puristettua sitruunan mehua

lisää seokseen sulatettu voi ja lämmitä seosta mikrossa muutamia minuuutteja, kunnes seos paksuuntuu hieman. sekoittele aina välillä mikrossa lämmittämisen välillä. lopuksi purkita ja säilytä jääkaapissa.

3 kommenttia:

  1. Kyllä maistuikin! Täällä vedeltiin lemoncurdia ihan pelkästäänkin mm

    VastaaPoista
  2. Tein tätä tässä illalla ja tuli superhyvää, ihanan helppo ohje, Lemon Curd on mun suosikkijuttu.

    -Selma

    VastaaPoista