ruokaa pala palalta

lauantai 17. joulukuuta 2011

Peruskauraa

Onko joskus ollut kiire pyöräyttää jotain leipomuksia kaverin soittaessa tulevansa iltateelle vartin kuluttua? Minulle kävi näin tässä muutama päivä sitten. Päätinkin pyöräyttää kaurakeksejä - mutten mitään aivan perinteisempiä sellaisia. Näin talven keskellä sitä itse ainakin kaipaa ruokavalioonsa vitamiinipommeja ja tässä yksi sellainen. 
Karpalokaurakeksit!

Karpalossa on paljon vitamiineja(A, B, C...) ja lisäksi vatsalle hyviä kuituja. Ostin juuri kaupasta valtavan pussillisen kuivattuja karpaloita, joiden hintakaan ei noussut aivan liian korkeaksi. Hyvä vaihtoehto esimerkiksi kalliiden gojimarjojen tilalle herkullisissa superfood resepteissä. Miinus-puolena näissä kaupan karpaloissa on kuitenkin se, että niihin on lisätty jonkin verran sokeria. 

Mitä tulee sitten kauraan, niin sehän on oikea voimavilja! Parhaimman hyödyn siitäkin tosin saa ostaessaan vähemmän käsiteltyä ja luomukauraa. Siitä saa hyvää kuitua suolistolle ja se pitää aterian jälkeisen verensokerin tasaisena (ei tule heti taas nälkä ja sokerin himo kuten nautittuasi nopeita hiilareita).


Tässä siis ohje:

Sekoita kulhossa:
3 dl kauraa
1/2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl (ruoko)sokeria
1 tl hunajaa
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kookosrouhetta(tai perus jauhoa)
1 dl sulatettua kookosöljyä (100g voita)
1 muna

Lisäksi laitoin joulufiilistä tuomaan hieman kardemummaa ja kanelia!

Lusikoi taikinasta pieniä nokareita etäälle toisistaan leivinpaperille. (Itse en uskonut että ne todella tulee asetella etäälle toisistaan ja kappas, uunissa olikin muodostunut yksi iso kauralevy pellille) 

Taikinasta tulee noin kaksi pellillistä.

Paista 175 asteessa 6-9 minuuttia.


Keksejä lähti myös viemisiksi kaverille pikku paketissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti