ruokaa pala palalta

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Voihan voisarvi sentään!

Nyt on sunnuntai ja täällä ainakin ollaan ihan sunnuntaifiiliksissä. Tiedättekös nimittäin täällä Porvoon suunnilla ainakin on ollut aivan täydellinen talvipakkasaamu. Herättiin ajoissa ja aamusmoothien jälkeen lähdettiin höyryävän raakakaakaotermarin kanssa luistinradalle. Aivan täydellinen luistelusää joskin hieman liian kylmä tuo -15 C. Pisteenä I:n päälle allekirjoittanut sai vielä oikein virkistävän lumipesun pihaportin luona. 

Voihan sunnuntai sentään!

Sunnuntaihinhan kuuluu voisarvet marmeladeineen ja juustoineen. Tehtiin tuossa pari päivää sitten oikein hyviä voisarvia aivan itse alusta alkaen. Maku oli todella onnistunut mutta puutteellisten reseptien takia emme saaneet koostumuksesta aivan niin lehtevän kuohkeaa kuin sen kuuluisi olla. Nyt teinkin hieman salapoliisin työtä ja löysin parempia ohjeita voisarvien valmistukseen. Tässä suosittelemani resepti teillekin. Tämä resepti on myöskin hiivaton, sillä itse yritän välttää aina yhtä turvottavaa hiivaa ruokavaliossani. Meidän käyttämämme resepti oli hieman yksinkertaisempi ja hieman nopeampi, ja jos joku tahtoo kokeilla sitä niin se löytyypi täältä. 

kuva: www.rademaker.com

Kuohkeat voisarvet


Sekoita murumaiseksi:
125 g voita (huoneenlämpöistä)
4 dl jauhoja

Lisää sekaan:
1,5 dl kylmää vettä

Sekoita nopeasti taikinaksi, mutta älä vaivaa liikaa välttääksesi sitkoa. Aseta sitten jääkaappiin jähmettymään. Kaulitse taikina levyksi ja levitä vielä 125 g voita levyinä taikinan päälle. Kääntele reunat voin päälle ja kaulitse tasaiseksi. Taittele levy uudestaan kolmeen osaan ja kaulitse.

Nosta taikina taas kylmään ja sitten kaulitse ja taittele kolmeen osaan vielä muutaman kerran. 

Leikkaa sitten levystä kolmioita ja rullaa voisarviksi. Sisälle voi myös laittaa juustoa tai marmeladia tai vaikka päärynän palasia (mm!).

Voitele munalla ja paista uunissa n. 225 asteessa 15 minuuttia. 

P.S. Taikina on kätsyä tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana niin aamulla voisarvet on nopeampi valmistaa.

--

Hyviä aamupala hetkiä ystävät!

kuva: www.alltomamat.se2 kommenttia: