ruokaa pala palalta

maanantai 2. tammikuuta 2012

Unelmointia

Miksi sitä aina vuoden ensimmäisenä päivinä tehdään hurja kasa kaikenmoisia lupauksia ja stressaillaan koko alkuvuosi niiden pitämiseksi ja lopulta sorrutaan ja unohdetaan lupaukset. Minä tykkään enneminkin kirjoittaa ylös unelmiani tulevalle vuodelle kuin suuria lupauksia. Unelmat jättävät tilaa spontaaniudelle ja rohkaisevat uusiin seikkailuihin maailmassa ja omassa itsessään. Unelmiaan kannattaa aina toisinaan lausua ääneen tai jopa kirjoittaa ylös; näin pääsee hieman lähemmäksi niiden toteutumista. Itse ajattelin toteuttaa unelmistani kuvakollaasin, joka konkretisoisi unelmiani lähinnä itselleni.

Blogiini ajattelin kirjoittaa itselleni ylös lähinnä ruokaan liittyvistä unelmistani, joita aion toteuttaa tänä vuonna. :)

--

1. Unelmoin siitä, että opin hemmottelemaan itseäni ja suomaan itselleni hyvillä mielin epäterveellisiäkin herkutteluhetkiä.
Olen usein huomannut ajattelevani liikaakin terveellistä ruokaa ja pyrinkin muuttamaan analyyttisen lähestymistapani ruokaan luontaisen spontaaniksi.


2. Unelmoin siitä, että oppisin dyykkailemaan enemmän ja löytäisin ystävieni kanssa hyviä paikkoja, jotta voisimme hyödyntää muuten jätteeksi joutuvan ruoan.
Olenkin jo päässyt jonkin verran ystävieni kanssa nauttimaan roskiksien antimista. Mitä kaikkea sieltä löytyykään! Uskomaton määrä juureksia, hedelmiä, leipiä, pullia...
3. Unelmoin valmistavani joskus täydellisen kastikkeen!
Isäni on todellinen kastikekuningas ja olen aina kadehtinut hänen valmistamiaan kastikkeita. Täytynee pestautua joku viikonloppu hänen kastikeoppiinsa. Minkä tahansa ruoan saa maistumaan taivaalliselle hyvällä kastikkeella!4. Unelmoin siitä, että löydän inspiraatiota ja uskallusta valmistaa ennakkoluulottomasti luovia aterioita uusista raaka-aineista ja yllättävistä mausteyhdistelmistä.

Maukasta vuotta teille kaikille! Nam


2 kommenttia: