ruokaa pala palalta

tiistai 20. joulukuuta 2011

Marmelaatia sil' vous plaît!

Torstaina järjestän syntymäpäivänäni pienen brunssin muutamalle ystävälle ja olenkin jo alkanut kovasti valmistaa kaikkea hyvää ystävieni pään (vatsan) menoksi! Tulen varmasti postaamaan jonkun kirjoituksen synttärieni jälkeen, jossa selitän ihanaakin ihanammista brunssitarjoiluistani, mutta tässä nyt hieman maistiaisia.

Brunssiin kuuluu ehdottomasti marmeladi. Piste. Jouluisaa marmeladia sain viikunoista ja aprikooseista.



Pilko kattilaan:
200 g kuivattuja viikunoita (poista kannat)
200 g kuivattuja aprikooseja

Sekoita joukkoon:
3 dl omenatäysmehua
2 1/2 dl hillo/marmeladisokeria
1 tl kanelia
1 mm inkivääriä
1 mm maustepippuria

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keittele n.10 min sekoitellen.

Soseuta sitten sauvasekoittimella ja purkita sekä laita jäähtymään.

-

Ajattelin myös, että brunssilla on oltava jotain pieniä makeisia, joita voi sitten popsia karkkihampaan kolottaessa. Tämä oli nyt tämmöinen superhelppo suklaakonvehtiresepti. Yleensä olen tykännyt valmistaa 'oikeaa' suklaata (siis raakasuklaata!) mutta tämänkin toimi yllättävän hyvin. 

Sulan suklaan lisukkeineen valutin sitten vanhoihin konvehtirasioihin. Niitä kannattaakin tänäkin jouluna säästellä niiden tyhjennyttyä. Ainahan joku tuo semmoisen joululahjaksi. 



Sulata vesihauteessa:
1 tumma suklaalevy

Sekoita joukkoon:
kanelia
kardemummaa
pomeranssikuorta
muskottipähkinärouhetta
lucumaa/macaa tai muuta superfoodia

Kaada muotteihin tai dippaile pähkinöitä sulaan suklaaseen. Konvehtien sisälle voi ylläreiksi laittaa manteleita, rusinoita... Ja päälle ripotella kookoshiutaleita ja kanelia.

-

Tuli kyllä ihanan mausteisen hyvää! Mm.

Tässä vielä hieman fiilistelyä jouluvalmisteluistani.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti