ruokaa pala palalta

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Minipannareita


Minit mustikkapannarit

1 kananmuna
1 dl maitoa
1/4 prk ranskankermaa
1 dl jauhoa
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl kardemummaa
pari mustikkaa pannaria kohden

muffinivuokiin:
voita/margariinia

tarjoiluun:
sokeria
prk vaahtoutuvaa kasvisrasvavalmisteta
1/2 prk ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria


Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut taikinan ainekset joukkoon (ei mustikoita). Sekoita sileäksi ja anna turvota 15 min.

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita muffinivuokiin voinokareet ja annan niiden sulaa uunin lämmössä.

Ripottele mustikat vuokiin ja kaada päälle taikinaa.

Paista uunin alaosassa 25 min 200 asteessa.

Vaahdota vielä kasvisrasvavalmiste (itse käytin alpro soyan ihanaa 'vispikermaa') ja lisää joukkoon ranskankerma. Makeuta.


Viime viikolla tein virheen ja kävin kirjaston reseptikirja osastolla. Mukaani tarttui muutama aivan uskomattoman herkullinen reseptikirja. Muutaman illan luettuani kirjoja iltasaduksi nälkäisenä nukahtaen, päätin kokeilla jotain reseptiä.

Maanantaibrunssiin auringonvalossa sattui sopimaan näiden pienien suloisten mustikkapannarien resepti.  Ja pakko mainostaa, että nämä olivat kyllä herkullisimpia pannareita, mitä olen koskaan syönyt. Kenties taikinan joukkoon laitettava ranskankerma nokare tekee sen. Mutta voi että; kokeilkaa tätä!

Testasin myös samalla alpro soyan 'vispikerman' joka soveltuu vegaaneille. Hyvin vaahtoutui ja oli uskomattoman maukasta ranskankerman kera. Siskon kanssa oikein ihmeteltiin kuinka hyvää se oli, vaikkei ollut oikeaa kermaa nähnytkään.



Oli ihana maanantaibrunssi. Näitä lisää!




p.s. Resepti löytyi alla olevasta kirjasesta.



2 kommenttia:

  1. Oijoi nam mikä ihana brunssi! Näyttää niin herkulta :-)

    VastaaPoista
  2. Brunssit on ehkä parasta mitä tiedän <3 Nam!

    VastaaPoista