ruokaa pala palalta

maanantai 20. toukokuuta 2013

Kirsikkaunelmia

Kesä saapuu hiljaa, ja minä odottelen --




Odotellessa tein maanantai-iltaa ilahduttamaan raakaleivonnaisia kesän inspiroimana. Pakastimesta löytyi onneksi vielä viime kesän kirsikoita. Ruohonjuuresta löysin myös Puhdistamon Tocoa, siis riisinlesejauhetta, jota oli päästävä kokeilemaan heti.

Reseptiin eksyi paljon muutakin, mitä kaapista löytyi. Upotettuani lusikkani valmiiseen kirsikkaunelmaani, toi se mieleeni viileät kesäillat kotipuutarhassa.

Tämä kirsikkaunelma on valmistettu ravintotiheistä ja herkullisen terveellisistä aineista, eikä herkuttelun jälkeen tarvitse tuntea huono omaatuntoa (ei sen puoleen, että muutenkaan tarvitsisi!). Sitä ei ole kypsennetty uunissa, joten ravinteet ovat säilyneet parhaiten.





Toco oli minulla uusi tuttavuus. Se on vesiliukoista riisinlesejauhetta, joka on täynnä E-vitamiinia sekä mm. 70 eri antioksidanttia. Lisää tietoa vitamiinisisällöstä täältä. Kermaisen maukas toco sopii mainiosti raakaleivontaan tai smoothieihin tasoittamaan makuja.


Kirsikkaunelma

pohja:
1,5 dl mantelijauhetta tai manteleita
1,5 dl pähkinöitä
7 tuoretta taatelia
2 rkl kookosöljyä

täyte:
3 dl kirsikoita (tai mansikoita)
1,5 dl cashew pähkinöitä
1 banaani
2 rkl tocoa
1 rkl carob/raakakaakaojauhetta
ripaus ruususuolaa
4 rkl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
(1 rkl kaakaomassaa)


  • Valmista pohja blendaamalla sen ainekset blenderissä tai monitoimikoneessa tasaiseksi ja muovattavaksi massaksi. Painele massa kakkuvuokaan tai pieniin leivosvuokiin pohjalle ja reunoille.
  • Valmista täyte. Sulata vesihauteessa kookosöljy, hunaja ja kaakaomassa. Blendaa blenderissä muut ainekset sekä lisää lopuksi sulatettu kookosöljyseos. Lusikoi valmista täytettä pohjan päälle vuokiin tasaisesti. Anna jähmettyä pakastimessa n. 1 tunti.
  • Tarjoile kera kasviskerman tai kaakaorouheen.

Jos et ole aikaisemmin kokeillut raakaleivonnaisten tekemistä, suosittelen aloittamaan hetimmiten! Tämän reseptin leivokset on varsin helppo valmistaa, jos tarvittavia aineksia löytyy kaapista. Jos ei löydy, voit tilata niitä vaikkapa Puhdistamon nettikaupasta.

Kirsikkaunelman kyytipojaksi sopi mainiosti tänään kirjastosta haettu Heidi Kuusiston Uusi päivä -kirja. 

Kyllä kelpaa kesää odotella näillä eväillä!



Osallistun tällä blogikirjoituksellani Puhdistamon blogiresepti-kisaa. Jos koit tämän reseptin inspiroivaksi, tykkäile toki Puhdistamon jakamaa linkkiä tähän kirjoitukseeni. Voit tykkäillä tämän linkin takaa ja antaa äänesi reseptilleni!



3 kommenttia:

  1. Oih kuulostaa superhyvältä! Tätä pitää koittaa ku pääsen Suomeen!

    -luokkakaverisi Sonja

    VastaaPoista
  2. Suosittelen ehdottomasti! Tähän jää koukkuun <3 Seuraavalla kerralla kokeilen tehdä saman mansikoista!

    VastaaPoista
  3. Oi ehdottomasti tätä pitää kokeilla!

    VastaaPoista