ruokaa pala palalta

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Hortoilun hurmaa!




Linnut lauloivat ja minä kuljeksin vaalean vihreässä lähimetsässä hortoilemassa. Jos et tiedä mitä hortoilu tarkoittaa, katso täältä.

Kokosin metsän antimista ja muutamista kaupan antimista ihanan horta-aterian -

Nokkosmunakasta
Horta-feta-täytteiset sienet
Maitohorsman versot voisulalla


Yllä olevassa kuvassa näkyy osa hortoilusaalistani. Kuvan etualalla ovat nuoret maitohorsman versot, joidenka varret ovat suolavedessä keitettyinä kuin parsaa.


Vuohenputket - nuo viherpeukaloiden kauhut - ovat mainiota herkkua. Niiden maku on hieman pähkinäinen ja voimakas. Poimi nuorimmat ja vielä hieman supussa olevat lehdet, sillä ne ovat maukkaimpia.


Nuoret ja sileät voikukanlehdet pääsivät myös sienien täytteeksi.


Joukkoon vielä kaupan basilikaa (omaa satoa odotellessa), sekä fetaa, öljyä, pippuria ja sitruunan mehua.

Voilá!

Sitten täytin herkkusienet täytteellä ja kypsensin uunissa. 


Alla olevassa kuvassa näkyy nokkosmuhennosta, joka oli valmistettu simppelisti ryöpätyistä nokkosista ja kananmunasta kera mausteiden. Munakkaan kaverina on kypsät maitohorsman versot voin kanssa.


Nämä täytetyt sienet olivat aivan taivaallisia - feta ja vuohenputken kirpeys täydensivät oivasti toisiaan.


Hortoilijan herkkuateria !


Muista opetella tunnistamaan villivihannekset ennen kuin poimit mitään myrkyllistä. Erityisesti vuohenputkien kanssa on syytä olla tarkempi ettei sekoita niitä myrkyllisiin serkkuihinsa. Itse tosin opin hyvinkin nopeasti tunnistamaan yleisimmät hortoilijan herkut luonnosta. Kasvio käteen ja lenkkipolulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti