ruokaa pala palalta

perjantai 3. helmikuuta 2012

Mustikkabanaanimarenkipiiras jne jne

Keskiviikkona tulin kotiin pitkän koulupäivän jälkeen ja iski suunnaton piiraan-pyöräytys-into. Olin kaupasta napannut mustikoita ja tavoitteenani oli kehittää jokin todella suussa sulavaa luomus. Siispä muokkasin keittokirjani marenkipaistos-reseptiä vastaamaan tarkoitusperiäni.

Luotettavin keittiövälineeni.

Mustikkamarenkipaistos



Paistospohja
Nypi murumaiseksi:
125 g voita
3 dl jauhoja

Sekoita nopeasti joukkoon 3 rkl kylmää vettä, jotta muodostuu tasaista taikinaa.

Painele vuokaan ja paista 8 min 225 asteessa.

Täyte
Sekoita:
4 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Täytä paistospohja täytteellä ja leikkaa päälle 1 banaani viipaleiksi.

Valuta päälle hyytelösokeriliuosta paketin ohjeen mukaisesti valmistettuna, jotta täyte pysyy kasassa paremmin.

Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.


Marenki
Vaahdota kovaksi 3 munanvalkuaista. Lisää hiljalleen joukkoon yhä vispaten 1 dl sokeria.

Jos kaipaat marenkiin hienostunutta makua sekoita joukkoon myös 4 rkl raakakaakaojauhetta.

Levitä täytteen päälle ja paista uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes marenki alkaa saada väriä mukavasti.


Olin todella tyytyväinen tähän tuotokseen. Siinä oli jotenkin niin erikoinen maku, todella hyvä sellainen. Banaani ja mustikka muodostivat samettisen täyteläisen sisuksen ja kaakaomarenki tasapainotti sitä täydellisesti.

MM MM!

--

Lisäksi 'oikeaksi ruoaksi' teimme papukeittoa kaapistamme löytyvistä super kauniin värisistä, erilaisista pavuista ja herneistä. Kuivatut pavut on siitä hyviä, että ne säilyvät todella pitkään. Pitää vain muistaa liottaa niitä runsaassa vedessä ensin yön yli.

Tämä oma papukeittomme oli parasta herne/papukeittoa, jota olen eläissäni maistanut!


Papuhernekeitto

Keitä papuja hiljalleen kiehuen noin hieman yli tunti kasvisliemellä höystetyssä vedessä. Meillä oli liemessä myös edellisen päivän punajuurien keittovettä mukana mausteena.

Tarkkaile keittoa ja kun pavut alkavat pehmetä, lisää joukkoon mausteita (suolaa, pippuria, chiliä) sekä yrttejä (timjamia, rosmariinia, oreganoa).

Surauta valmis keitto tehosekoittimessa jos tahdot suloisen pehmeää papuhernekeittoa.

Nauti vahvan sinapin kanssa!


P.S. Kuinkahan noin värikkäistä pavuista tuli noin tasaisen vihreää keittoa? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti