ruokaa pala palalta

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Kokous-skonsseja


Mitäs muutakaan sitä keksisi keskiviikkona kuin leipoa skonsseja (skottilaisperäisiä välipalaleipiä) iltaista kokousta varten. Olen vasta viimeisen vuoden aikana löytänyt skonssit. Nehän ovat niin super helppoja ja hyviä kun löytää vielä oikean reseptinkin! Hyvinhän nämä näyttivät kaupaksikin menevän kokouksessa :)

Näistäkin muokkasin gluteenittoman version. Olen kyllä huomannut voivani tuhannesti paremmin kun en nauti vehnää, ohraa tai ruista (ainakaan suuria määriä). Laitoin karpaloita vastustuskykyä vahvistamaan ja tummaa suklaata salaista nautintoa tuomaan. Lisäksi paljon siemeniä. Onnistuessaan skonssit jäävät sisältä mielestäni hieman pehmoiseksi rapeamman kuoren alla. 

--

Karpalo-suklaa-skonssit (gluteeniton)

Laita 15 minuutiksi odottamaan:
1/2 dl vettä
3 rkl pellavan siemeniä
3 rkl seesamin siemeniä
1 rkl psylliumia

Sekoita toisessa astiassa:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl maissijauhoa
1/2 dl soijajauhoa
2 rkl leivinjauhetta
3 rkl auringonkukan siemeniä
ripaus suolaa

Lisää sitten nopeasti sekoittaen:
siemen-vesi-seos
1 dl kermaa
3 rkl karpaloita
20 g tummaa suklaata rouhittuna
1 tl hunajaa

Muotoile sitten massasta n. 3 cm paksuisia leipäsiä pellille ja ripottele pinnalle siemeniä vielä.

Paista 200-asteessa 20-25 minuuttia.

Nautiskele kokouksessa opiskelijakavereiden kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti