ruokaa pala palalta

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kohokkaita

Näitä en ole ennen uskaltanut leipoa. Ohjeet ovat näyttäneet aina niin monimutkaisilta, eikä kananmuniakaan ole ollut tarpeeksi. Nyt minulla oli paljon munia, joista piti päästä eroon (sillä lähdemme Istanbuliin viikoksi!), joten päätin antaa kohokkaille mahdollisuuden.



Päärynä-mustaherukka-kohokkaat

50 g voita
1,5 dl kaurajauhoja
2 dl maitoa
4 keltuaista
4 valkuaista
1 dl sokeria
1 päärynä
200 g mustaherukoita

1. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiinteää ja irtoaa reunoista. Anna jäähtyä.

2. Surauta sauvasekoittimella mustaherukat ja kuorittu päärynä soseeksi. 

3. Lisää puolet marjaseoksesta kattilan seokseen. Lisää myös keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.

4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovaisesti taikinaan. Kaada voideltuihin ja sokeroituihin kohokasvuokiin ensin pohjalle pikkuisen marjaseosta ja sitten taikinaa päälle.

5. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana jottei kohokas lässähdä!

6. Nauti mieluiten heti uunituoreina.




Ainiin vähään aikaan ei varmaan uutta tekstiä tule kun olen reissussa Istanbulissa, mutta reissun jälkeen varmaan sitäkin enemmän. 

Tänäänkin on kovin kuvafiilistely olo, joten tässä taas viime keväältä kuviani! 

'Kesä tule jo!'




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti