ruokaa pala palalta

torstai 8. maaliskuuta 2012

Ällöä vai ei?


Näin alkoi minun aamuni tänään: appelsiini tuoremehua, spirulina-vehnänoras-puolukka-kaurapuuroa, siemenrieskaa ja Huili -lehti. Tyypillinen aamupalani sisältää aina jonkinlaisen puuroviritelmän, oli se sitten tuorepuuroa, marjapuuroa tai vaikka helmipuuroa. Sekaan sotken aina pellavan- ja seesaminsiemeniä, ravintorikkaita superfood-jauheita, hitusen suomalaista luomuhunajaa sekä himalajanruususuolaa.

Useina aamuina olen naureskellut puuroni epämääräistä olemusta ja mitä erikoisempia väriyhdistelmiä punaisesta vihreään ja turkoosiin. Olen miettinyt ruoan esteettisyyden merkitystä makunautinnolle ja tullut siihen tulokseen, ettei värillä ole minulle väliä. Maku on mitä mainioin! Etenkin tämän aamuinen puolukan kirpeys sulautui hyvin spirulinan makeuteen. Luulen, että monia muita kuitenkin tällainen vihersörsseli ällöttää varmasti. Eikö?


Aamu on hyvä saada tehokkaasti liikkeelle ja siihen spirulina -jauhe onkin mitä mainioin. Se sisältää 70% proteiinia ja onkin maailman proteiinirikkain ravintoaine. Lisäksi siinä on iso liuta vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita. Sopii siksi mainiosti kasvissyöjille ja urheilijoille. Maku on vähintäänkin mielenkiintoinen ja sopii mielestäni hyvin pirtelöihin ja puuroihin.

Vehnänoras-jauhekin on oikea vitaamiinipommi. Lisäksi sen on todettu alkalisoivan liian hapanta, epätasapainoista kehoa emäksisyydellään. Sairaudet ja esimerkiksi hiivatulehdukset viihtyvät happamessa kehossa paremmin. Hiilaripainotteinen ja valmisruokia sisältävä ruokavaliomme, sekä liikunnanpuute ja stressi entisestään happamoittavat kehojamme. Siksi vehnänoras!


Lisäksi syön usein itse tekemiääni superhelppoa rieskaa. Usein teen juuresrieskaa ja jauhoina käytän maissi/riisijauhoa ja muita gluteenittomia jauhoja. Mukaan tulee tietysti siemeniä! Minulla on äidiltäni saama erittäin hyvä ja yksinkertainen resepti, jonka jaan kanssanne täällä lähiaikoina. Olkaa kuulolla!

P.S. Sain mauste/teekaappini vihdoin järjesteltyä! Nyt sieltä jotain ehkä löytääkin. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti