ruokaa pala palalta

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Omenaista huomenta

Eilinen aamu lähti hyvin käyntiin ihanalla omenapuurolla. Joskus ennen ostelin valmispuuropusseja, sillä olin ihastunut niiden vaihteleviin makuihin. Erityinen suosikkini oli tuolloin omena-kaneli-kaurapuuro.

Tämä oma omena-kaneli-puuroni oli tuhannesti parempaa kuin nuo kaupan sekoitukset!


Omenapuuro:

1 dl kaurahiutaleita
2 dl vettä (tai soijamaitoa)
ripaus suolaa
1 raastettu omena
kanelia
seesamin siemeniä
pähkinöitä, manteleita, super food jauheita

Joko voit kuumentaa seoksen mikrossa pari minuuttia tai jos tahdot kokeilla tuorepuuroa, laita ainekset illalla valmiiksi turpoamaan ja nauti aamulla puuro.

Siemenistäkin saat suurimman hyödyn irti liottaessasi niitä ainakin muutaman tunnin vedessä aina ennen niiden nauttimista. Silloin ne eivät vain kulje sulamatta ruoansulatuskanavasi lävitse. :)



Uusi lempimehuni on Lidlistä löytämäni tuorepuristettu verigreippimehu. Jo pelkästään sen punainen väri saa minut ilostumaan! Makukin taatusti herättää aamuisin.

Kaunista aamua teillekin ja ottakaa mallia Mai-kissastamme!


--

Sarastus (Edith Södergran)

Minä sytytän valon koko Atlantin ylle;
tuntemattomat maailmat, yölliset maat,
herätkää minun puoleeni!
Avatkaa kylmälle sarastukselle,
tässä tulee päivän armoton jumalatar,
utuharmain harsoin
ja hiukan varhainen aamukimmellys kypärässä.
Kepeästi, kepeästi juoksevat tuuleni meren yli.
Väkevä toverni riippuu kupeellani, en puhalla merkkiä lähtöön...
Odotanko vielä? Onko jumala unohtunut uniin?
Aamu nousee punaisena valtamerestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti