ruokaa pala palalta

tiistai 7. helmikuuta 2012

Chilivanilja-makusiirappia


Laitoinpas tuossa juuri uuden kokeilun aluille. Tanssitunnin jälkeen päädyin käymään aivan ihanassa RCMssä chili-teellä ja kotiin päästyäni halusin toteuttaa viime viikot suunnittelemani chili-makusiirapin valmistuksen. Olen maistellut RCM:n kahvilassa chilivanilja-siirapilla maustettua teetä ja sain kuin sainkin urkittua heidän reseptinsä salaisuuden.


Näitä makusiirappeja juomiin voi tehdä melkein mistä vain esim inkivääristä, mintusta, eri mausteista... Onko jotain muita ideoita uusista makuyhdistelmistä?
--

Chilivanilja-makusiirappi

Puolita 4 pientä chiliä (itse poistin myös siemenet sisältä)
Laita ne tiiviiseen purkkiin, jonka täytät sitten tummalla tai vaalealla siirapilla.
Lisää joukkoon myös vaniljatangon palanen.

Anna siirapin makustua muutamia päiviä (en tiedä tarkkaa päivien määrää vielä, täytyy itse testailla vielä hieman).

Poista sitten chilit ja vaniljatanko valmiista siirapista.

Nauti teessä (tai kahvissa tai muussa kuumassa juomassa) tuomaan lämpöä, joka ei lopu edes teekuppisi tyhjennyttyä.



Suosittelen ehdottomasti kaikkia Turussa liikkuvia käymään kurkkaamassa RCM:n (siis Roots Cultural Movement) meininkiä Linnankadulla. Siellä on aina lämmin meininki ja eettistä ja ekologista menoa! :)

--

P.S. Tein hyvää kasvispitsaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti