ruokaa pala palalta

lauantai 19. toukokuuta 2012

Berliinin ruokaterveiset

Tässä hieman jälki käteen parin viikon takaisen Berliinin reissumme terveiset lähinnä kuvin. Olimme siis muutaman luokkalaiseni kanssa 'opinto'matkalla Berliinissä, yhdeksän päivän työpajassa nimeltään Nutrition & Sustainability. Todella inspiroiva reissu oli; tulimme takaisin täynnä uusia ideoita ja vatsat pullollaan ihanaa lähiluomuvegaaniruokaa!

Tässä erityisesti mielen päälle jääneet aiheet reissusta:

  • Villiruoan käyttö jokapäiväisessä ruoassa - ilmaista ja superravinnerikasta lähiruokaa, joka ei kuormita ympäristöä lainkaan. 

  • Kaupunkiviljelyn mahdollisuudet - suurin osa ihmisistä asuu kaupungeissa, joten tässä jotain mitä jokainen voisi kotikaupungissaan tehdä ekologisemman ruoan, viihtyisämmän kaupunkiympäristön ja mukavan yhteisöllisyyden luomiseksi! Katot, pihat, parvekkeet ja hylätyt maapläntit käyttöön!

  • Luomu - käytyämme luomumaitotilalla Saksassa teki heti mieli muuttaa kulutustottumuksiaan enemmän luomua suosimaan vaikka onkin hieman tyyrimpää ostaa luomua. Tässä on kyse priorisoinnista - kukin päättäköön mitä priorisoi elämässään!

  • Vegaaniruoka?
--

Tässä nyt kuvamaistiaisia reissusta - kysellä saa, jos kiinnostaa kuulla jostain enemmän!Parasta syömääni vegaaniruokaa ikinä :Vierailtiin myös pienessä reilun kaupan yrityksessä, joka toi Saksaan teetä ja kahvia ilman välikäsiä. Oli todella inspiroiva meininki heidän yrityksessään!
Eksyimme myös luomuleipomoon Berliinin ulkopuolella.
Sekä Demeter -luomumaitotilalle. Siellä lehmillä oli 'ruhtinaallisesti' tilaa verrattuna perinteisiin maitotiloihin. Ohhoh. Oli silti kovin karua se meininki siellä, kun lehmät jonottelivat kaksi kertaa päivässä lypsettäväksi ja oleilivat pienissä yhteistiloissa sisällä.
Kävimme myös tosiaan keräilemässä villiyrttejä joista myöhemmin valmistimme maukasta ruokaa! Todella innostuin villiruoan mahdollisuuksista.
Innostuimme myös porukalla saksalaisten luomusupermarketista, josta sai mitä vain! Tällaisia Suomeenkin!


Loppukevennyksenä tekemämme säälittävät vegaanit ja gluteenittomat karjalanpiirakat! Hyviä oli kyllä.
1 kommentti: