ruokaa pala palalta

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Raakasuklaata ja lime-passionhedelmä-raakakakkua


Suklaisaa pääsiäistä ystävät!
Rakastan näitä pitkiä viikonloppuja vanhempien luona. Ei kiirettä. Hyvää ruokaa. Tärkeitä ihmisiä (ja eläimiä). Porvoo-fiilistä.

Tämän pääsiäisen agendaani kuului raakasuklaan teko, sekä oikean raaka-kakun teko. Teki mieleni leipoa jotain kevyisiin kevättunnelmiini sopivaa. Jotain joka samalla on unelmaisen hyvää. Jumalaisen hyvästä raakasuklaasta lisää informaatiota löytyy täältä. Raakasuklaaseen tarvittavia aineita löytyy ainakin luontaistuotekaupoista sekä esim. Ruohonjuuresta. 

Raakakakkuilusta kiinnostuneille tämä sivusto tarjoaa varmasti paljon inspiraatiota. Sekä - sivuilta voi tilata ilmaisen raakakakku-ohjekirjasen meiliinsä. Oman reseptini otinkin kyseisestä opuksesta. Nam! Useat näistä raakakakuista sopivat myös erinomaisesti gluteenittomaan ruokavalioon sillä jauhojen tilalla käytetään usein pähkinöitä, kuivattuja marjoja ja hedelmiä.

Mutta ensin suklaan alkemiaan -

Perus raakasuklaa

125 g kaakaovoita
2 rkl hunajaa
6 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl lucumaa
ripaus puhdistamatonta suolaa



Sulata vesihauteessa pilkottu kaakaovoi. Lisää hunaja ja sekoita tasaiseksi. Lisää muut aineet ja sekoittele hieman lisää. Anna jäähtyä hieman. Tämän jälkeen lämmitä vesihauteessa vielä uudestaan jonkin aikaa.

Kaada seos muotteihin ja lisää halutessasi pähkinöitä tai kuivattuja marjoja. Itse laitoin tällä kertaa manteleita muottien pohjalle sekä mulperin marjoja.



--


Lime-passionhedelmä-raakakakku

Pohja:
5 dl pekaanipähkinöitä
0,5 sitruunan mehu
1 rkl kookosöljyä
1 tl puhdistamatonta suolaa

Täyte:
5 dl cashewpähkinöitä
1 dl kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
4 limen mehu
8 passionhedelmän sisus
2 tl vaniljaa
1/4 tl suolaa

Liota pähkinöitä muutaman tunnin vesiastiassa. Pähkinöinä voi käyttää myös muita pähkinöitä. Itse laitoin myös manteleita yms.

Laita pohjan ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Levitä kakkuvuoan pohjalle sekä aseta jääkaappiin odottamaan.

Laita täytteen ainekset tehosekoittimeen ja surauta silkkiseksi massaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta hunajalla. Levitä sitten pohjan päälle ja aseta kakku pakastimeen. Ota jääkaappiin pari tuntia ennen tarjoilua.

Itse koristelin vielä ennen pakastamista sulatetulla suklaalla ja luoma sitruunan kuorella kera mulperi marjojen.

--

Piti mennä katsomaan leffan tänään Iron Sky:ta mutta taitanee mennä huomiselle. Onneksi on vielä yksi lomapäivä. Onneksi on ihania ihmisiä ympärillään. Onneksi on kevät. Onneksi on enää pari viikkoa koulua. Onneksi lähden Berliiniin pian.

Kumpi oli ensin muna vai suklaa?







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti