ruokaa pala palalta

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Oma maa mustikka

On keskiviikko. Meneillään on rankka viimeinen, varsinainen kouluviikko. Pitäisi kirjoittaa oppimispäiväkirjaa, tehdä rästihommia... Ja siksipä teinkin mustikkabanaanipiirakkaa. Mmm. Vaniljakastikkeella tietenkin!

Ei mustikkapiirakka ole syyttä iänikuinen klassikko!

Toteutin A:n idean mustikkapiiraasta banaanitwistillä. Tuli suussa sulavan pehmeä kokonaisuus.

Lauantaina lähden yhdeksäksi päiväksi Berliiniin seminaariin nimeltään 'Sustainability and Nutrition*. Eli paljon asiaa ruoasta luvassa! Kokkailemme ja vierailemme luomutilalla, keräämme yrttejä ja keskustelemme kansainvälisessä porukassa kestävistä ruokavalinnoista. Olen kyllä todella innoissani! Varmasti kuulette reissun jälkeen lisää sitten.


Mustikkabanaanipiirakka

Pohja:
100 g rasvaa
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurajauhoa
1 dl vehnä/gluteenitonta jauhoa

Täyte:
200 g mustikoita
2 banaania
3 rkl perunajauhoa
1/2 dl sokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina rasvattuun vuokaan.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Voit ripotella päälle vielä rasva-sokeri-jauho -seosta niin halutessasi. 

Nauti kera vaniljakastikkeen tai jätskin!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti