ruokaa pala palalta

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kevättä ja kauraa


Kevään kunniaksi ryhdyin viljelijäksi. En nyt aivan, mutta melkein. Pari päivää sitten kylvin kauraa ikkunalaudalleni, ja mikä ilo siitä syntyykään, kun saa nähdä jotain pientä ja vihreää puskevan mullan alta.

Kauran kasvastus on varteenotettava vaihtoehto iänikuisen rairuohon tilalle.
Se on nätimpää.
Se kestää pidempään.
Sitä voi SYÖDÄ!

Sitä voi lisätä vaikka salaatteihin tai leivän päälle. Mikseipä myös viherpirtelöön.

Näin se tehdään:

1. Osta idätykseen tarkoitettuja kauranjyviä.
Niitä löytyy ainakin Ruohonjuuresta ja Turussa Citymarketista.



2. Kylvä jyviä kosteaan multaan. Kastele. Peitä muovipussilla, mutta jätä ilma-aukko.


3. Tadaa! Parin päivän päästä mullastasi puskee vehreä kaura. Syö! Paras tapa on leikata latvat syötäväksi ja antaa kauran kasvaa taas lisää.





Muuta kevät fiilistelyä teille tässä -


Ihanaa Istanbul-teetä Turkista. Onko kauniimpaa teetä olemassakaan?


Pari possua keittiössä. Ihana Joutomaa kortti, joka kuvaa meidän keittiössämme tapahtuvaa toimintaa hyvinkin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti