ruokaa pala palalta

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Sahlep

kuva: www. wittistanbul.com

Sahlep?
Tätä maukasta juomaa tuli Istanbulissa juotua useampaankin otteeseen. Vaikka päivät olivatkin lämpimiä, illat viilenivät varsin viileiksi. Noina hetkinä mikään ei maistunut paremmin kuin lähi-idästä kotoisin oleva kuuma maitopohjainen maustejuoma.

Siinä katselimme pimenevässä illassa Hagia Sofian valoja ja maistelimme höyryävää sahlepia katukissojen iltatouhuja seuraillen.

En ole itse vielä Suomessa ehtinyt kyseistä juomaa valmistamaan, mutta sen pitäisi onnistua mainiosti, vaikka kaikkia akluperäisiä aineksia ei täältä ole saatavilla. Turkissa juoman sakeuttamiseen käytetään jonkin orkidea kasvin juurista jauhettua jauhoa. Suomessa tilalle voi laittaa maissitärkkelystä.

Te kaikki maidonrakastajat, kokeilkaa ihmeessä! Mukavaa vaihtelua teen ja kaakaon litkimiseen iltaisin.

--

Sahlep

4 dl maitoa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl inkivääriä
kanelia maun mukaan

Laita ainekset kattilaan ja kuumenna kunnes neste on kiehuvaa ja paksuuntunutta. Ripottele pinnalle vielä kanelia.

--


Turkissa sahlepia myytiin usein iltaisin höyryävistä pannuista kaduilla. Kuvassa jonotellaan sahlepia illan kylmyyteen.

1 kommentti:

  1. ...ja matkakuume kohoaa...

    minulla on sinulle myöskin tunnustuspalkinto blogissani, käyppä kurkkaamassa! :-)

    VastaaPoista