ruokaa pala palalta

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Maapähkinävoitaivas

Gluteenitonta ruokavaliota noudattaessa kohtaa usein houkutuksia ja haasteita. Kotona ongelmia ei usein tule sillä saatavilla on aina kaikenmoista gluteenitonta, mutta kaupungilla liikkuessa saattaa nälkä tai makean himo yllättää. Siksi yritänkin aina pitää mukanani jotain energiapitoista 'sallittua' syötävää.



Mikä olisikaan energiapitoisempaa herkkua kuin maapähkinävoi - sellainen kunnollinen versio, jossa on lisätty vain suolaa. Nämä gluteenittomat maapähkinävoikeksit ovat todella nopeita ja helppoja valmistaa. Valmiissa kekseissä yhdistyy suolaisuus, makeus ja täyteläisyys.

Määpähkinävoikeksit (n. 18 kpl)

1,2 dl raakaruokosokeria
1,2 dl maapähkinävoita
2,5 dl kaurahiutaleita
1 muna
1/2 tl ruokasoodaa

Sekoita sähkövatkaimella sokeri ja pähkinävoi kuohkeaksi massaksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikinasta pieniä palloja ja paina ne käsin litteiksi leivinpaperille. Paista uunissa 180 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes ovat saaneet sopivasti väriä. Anna jäähtyä kunnolla ennen keksien nauttimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti