ruokaa pala palalta

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Valkoisen taivaallista pizzaa


Siis ei oo totta. Nyt tuli varsin taivaallista pizzaa pyöräytettyä gluteenittoman ruokavalioon sopimaan. Oli pakko heti päästä jakamaan tämä resepti teidän kanssanne!

Kyseessä on siis valkoinen pizza (ilman tomaattikastiketta) ja inspiraatiota täytteisiin sain jälleen kerran Glorian Ruoka&Viini -lehdestä, uusimmasta sellaisesta. Gluteenittoman pizzapohjan loistavan reseptin löysin täältä.

Tämä oli paras mahdollinen tapa juhlistaa mahtavan kesäloman loppumista ja huomista töiden alkamista. Kyllä nyt kelpaa köllähtää sänkyyn ja herätä huomen aamuna virkeänä töihin.


Gluteeniton pizzapohja
(yksi pellillinen/ 4 pientä)

2 dl 42 asteista vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
4 dl gluteenitonta jauhoa (krov mix mulla)
1/2 dl oliiviöljyä (tässä koko pohjan juju!)

Liuota hiiva lämmitettyyn veteen ja sekoita suola. Lisää jauhot ja sekoita, lisää öljy.
Levitä taikina samantien suoraan pellille leivinpaperinpäälle öljytyin tai jauhotetuin käsin taputtelemalla ( samalla tavalla kuin esim. murotaikinat) ja anna kohota . Lisää haluamasi täytteet ja paista n. 225 asteessa reilu vartti.



Valkoinen pizza

300 g parsakaalia
1 dl valkoviiniä
2 rkl voita
250 g ricotta tuorejuustoa
1-2 palloa mozzarellaa
1 tomaatti
1 sipulin varsi
chilihiutaleita
babypinaattia
oreganoa
tuoreita yrttejä

Freesaa pilkotut parsakaalit voissa pannulla muutama minuutti. Lisää joukkoon valkoviini ja hauduta kannen alla muutama minuutti lisää.

Valmista pizzataikina ja tee siitä neljä pientä pizzapyörylää. Paista pohjia 250 asteisessa uunissa 7 minuuttia.

Levitä pohjille ricottajuustoa ja parsakaalit sekä revi päälle mozzarellaa ja pari tomaattiviipaletta sekä sipulit. Mausta chilillä ja anna pizzojen olla uunissa 2-3 minuuttia. Viimeistele pinaatilla ja yrteillä ennen syömistä.




P.S. Halvimmat suomalaiset parsakaalit löytyivät, yllätys yllätys, kauppatorilta! Pitääkin tästä lähtien ostaa mahdollisimman paljon tuoreista raaka-aineista torilta.




4 kommenttia:

  1. Olen yrittnyt monesti tehdä gluteenitonta pizzapohjaa ja joka kerta siitä on tullut joko ihan hirveän makuista tai koostumus ollut aivan järkky :) Ehkä tällä ohjeella voisi onnistuakin.

    VastaaPoista
  2. Minulla on ollut hieman samoja ongelmia aiemmin, mutta nyt minulla ainakin todella onnisti. Tosiaan tuo runsas määrä oliiviöljyä pitää koostumuksen mainiona ja psylliumiakin voisi vähän sekaan lisätä vielä. Ei tietenkään aivan samanlaista koostumukseltaan kuin normi pizzapohja eli kaulimisen sijaan suosittelen tosiaan tuota suoraan pellille käsin taputtelua :) Mukavia pizzahetkiä!

    VastaaPoista
  3. Blogissani on sinulle haaste! :)
    http://newdayblogi.blogspot.fi/2013/09/valipalapallot-ja-haastetta-elamaan.html

    VastaaPoista
  4. Kiitos Jenni! Täytyypä vastata haasteeseen kun kirjoitan seuraavan blogikirjoituksen!

    VastaaPoista