ruokaa pala palalta

perjantai 18. toukokuuta 2012

Raparperikarviaispiirakka



Nyt todella alkaa tuleva kesä tuntua todellisuudelta. Viimeiset tentit on tentitty, muuttopuuhat hoidettu ja linnut aloittavat aamuisin konserttinsa auringon herättäessä minut anivarhain. 

Niin ja ensi viikolla (eli muutaman päivän päästä!) alkaa kesätyöni Helsingin Kauppatorin Café Köketin keittiössä. Odotan tätä hieman erilaista kesötyöhommaani innolla, sillä pääsenhän siinä päivittäin leipomaan, kokkailemaan ja loihtimaan muita kahvilatuotteita Kauppatorin kahvilaan. Oma tukikohtani on Sörnäisissä, josta ruoat sitten kuskataan torille.

Köket on siitä ihana kahvila, että siellä lähes kaikki pyritään tekemään alusta asti itse ja raaka-aineina ihania lähi- ja luomujuttuja. Jos inspis iskee niin saan myös itse keksiä ja ehdotella kahvilaan meneviä leipomuksia; vain taivas on rajana! Lisäksi odotan keittiön rauhaa kiireen keskellä ja omaa tilaa työskennellä vaikka lauleskellen.

Tulkaa kaikki maistelemaan luomuksiani kesällä Köketiin. Lisää tietoa täältä.

--

Sitten asiaan. Tänään päätin aurinkoisen kevätpäivän inspiroimana leipoa raparperikarviaispiirakan. Raparperin tuli pihalta ja karviaiset olivat viime kesäisiä pakastimesta. Lisukkeeksi tietenkin vaniljakastiketta ja sitruunamelissateetä!

--

Raparperikarviaispiirakka

Pohja:
1 muna
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl sulaa voita
2 dl maitoa
4 dl jauhoja (itse laitoin gluteenittomia)
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl raparperia
2 dl karviaisia
2 dl sokeria
2 rkl vettä


Keitä paloitellusta raparperista,karviaisista, sokerista ja vedestä kattilassa sakeaa hilloketta. Jäähdytä.

Sekoita muna ja sokeri, sekä lisää joukkoon muut pohjan ainekset. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja lisää päälle raparperikarviaishilloke. Paista uunissa 175 asteessa 30-35 minuuttia.




Vinkki: Tuoreista sitruunamelissan lehdistä saa aivan vietävän hyvää teetä! Kansanperinteen mukaan se auttaa myös iltaisin univaikeuksista kärsiviä. Sen tekokin on aivan helppoa: teepannuun hautumaan tuoreita lehtiä kuumaan veteen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti