ruokaa pala palalta

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Merhaba Istanbulista!



Uskomaton viikko Istanbulissa takana. Viikkoon mahtui niin paljon kaikenlaista; aurinkoa, itämaista mystiikkaa, moskeijoita, bazaareita, turkkilaisia kylpylöitä, metropolin valot pimenevässä illassa, katusoittajia, suloisia katukissoja mouruamassa öisin, mausteita, tuhansien vuosien takaista historiaa ympärillä, uusia istanbulilaisia ystäviä, Kirmizi-baari, reissu kalastajakylään Mustanmeren rannalle, ja ennen kaikkea ihania ruokaelämyksiä!

Tässä hieman kuvakavalkadia reissusta ja makuelämyksistä, jotta pääsette oikeaan tunnelmaan. Myöhemmin teen varmasti kirjoituksen, jossa avaan hieman tarkemmin turkkilaisen keittiön saloja!

Blue Mosque

Rukoilijoita moskeijassa

Hagia Sofian arkkitehtuuria

Hagia Sofia

Kalastajakylä

Chai(tee) oli hyvää!

Kahvia ja teetä nautittiin joka käänteessä joka paikassa.

Teetä kera vesipiipun



Jälkiruokia oli jos jonkinlaisia. Tässä makeaa baklavaa.

Ja tässä kasoittain Lokumia, pikkumakeaa teen kera.

Maustebazaareilla olisi voinut viihtyä vaikka kuinka.

Bosporin salmi oli täynnä kalastajaveneitä.

Simpukoita

Paikallista kalaa (small bluefish), joka maistui jumalaiselle sitruunan ja sipulisalaatin kera.

Paikallinen kalaleipä mm

Turkkilaiset osaavat kyllä tehdä leipää. Sitä saikin sitten joka aterialla muun ruan lisäksi popsia.

Kebap oli ihan eri maata kuin Suomessa!

Turkkilainen pizza, pide, oli todella hyvää ja aivan erilaista kuin italialaisten versio.


--

Suosittelen ehdottomasti Istanbuliin reissaamista, jos kaipaat mielenkiintoista kaupunkilomaa muualla kuin Länsi-Euroopassa. Ja kevät on varmasti parasta aikaa ennen kuin turistit valloittavat koko kaupungin. Itse viihdyimme eniten vanhan kaupungin ulkopuolella, valloittavalla Peran alueella, jossa tutustui paikallisiin. Kyselkää ihmeessä, jos tahdotte tietää jotain lisää. 

2 kommenttia:

  1. Ah... Näillä kuvilla ei matkakuume ainakaan helpotu! Herkullisia otoksia. :-)

    P.s. Näytät tosi iloiselta. :-))

    VastaaPoista
  2. Tuossa kojussa paistetaan kylläkin kastanjoita eikä simpukoita. :) Hienoja kuvia!

    VastaaPoista