ruokaa pala palalta

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Sunnuntain iloja





Hyvää sunnuntaita ystävät - sateista sellaista!

Jälleen kerran vietän inspiroivaa sadepäivää kotona puuhailleen ja elämästä nauttien. Tässä muutamia sunnuntaihin kuuluvia asioita.


Tein itse tässä tämän viikon alussa omppuhilloa vanhemmilta saaduista omenista, ja voi pojat, kun tuli namia! Tein sitä aivan perinteisen reseptin mukaan.


Omppuhillohan on parasta lettujen kanssa - totesin sen tänä aamuna extempore-lettuja maistellessani.




Toinen asia, josta olen innostunut viime aikoina, on itse tehtyjen ja vegaanisten levitteiden valmistaminen. Ensimmäinen tämän viikon testaukseni oli huippumakoisa kesäkurpitsa-linssi levite.




Kesäkurpitsa-linssilevite

2,5 dl kuutioitua kesäkurpitsaa
2,5 dl linssejä
3 valkosipulin kynttä
mustapippuria
ruususuolaa
0,5 dl öljyä

Kuullota kevyesti pannulla kesäkurpitsat ja valkosipulit. Lisää keitetyt linssit pannulle ja mausta. Surauta tehosekoittimessa öljyn kanssa sopivaksi tahnaksi.



Tämä levitehän maistui ihanalle itse tehdyn rieskan kanssa. Rieska resepti on peritty äidiltäni ja se onnistuu aina.


Äidin rieska

2 1/2 dl nestettä (vesi, maito...)
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
6 dl jauhoja ja hiutaleita, leseitä...
50 g sulatettua rasvaa/öljyä

Lisäksi:
juuresraastetta sopivasti (esim. porkkana)

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja levitä pellille. Paista n. 225 asteessa 10 minuuttia.


Tässä vielä uusin (sunnuntai)herkkuni - Big Tree Farmsin Cashew nib cluster. Se on ultraterveellistä sekä vietävän hyvää. Se sisältää raaka cashew-pähkinöitä ja raaka kaakao palasia. Tätä herkkua löytyy ainakin Ruohonjuuresta.


Blogin kirjoitus-terkut täältä keittiöstä!

Kuulemisiin!





1 kommentti:

  1. heippa ihaNainen, mun blogissa on sulle haaste, jos haluat sellaisen tehdä! :-)

    VastaaPoista