ruokaa pala palalta

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Keittiöterveisiä

Koulun alettua sitä onkin ollut niin kovasti hoppua, ettei ole vapaa-ajalla ehtinyt niin kovasti koneen ääressä istuskelemaan ja kirjoittamaan reseptejä ylös. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etten olisi seikkailut keittiössäni jos jonkinlaisten kokeilujen kanssa. Tein hiljattain ensimmäistä kertaa elämässäni gnoccheja ja vieläpä nokkos-sellaisia. Lisäksi on väännetty marjapiiraita, suklaisia keksejä, ihania juurespihvejä, muussikokeiluja sekä tässä viimeisimmäksi Pohjois-Afrikkalaista mausteleipää ja laskiaispullia(!).

Ajattelin kuvin kertoa viimeisestä viikostani keittiöseikkailuissani ja hieman kuvin valottaa myös muutamia satunnaisia keittiöni tärkeimpiä elementtejä ja vinkkejä gourmet-fiilistelyyn.

--

Laskiaispullailua:



Minä syön pullani näin; hillolla ja mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Toiset syövät pullan näin kuumassa maidossa :)

Ruokakomeron runsas sisältö on ehdottoman tärkeää spontaanin ja luovan kokkailun kannalta. Siemeniä, pähkinöitä, jauheita, kuivattuja marjoja ja hedelmiä - you name it!



Valkosipuli on ihan must-have, aina! Sillä saa makua ruokaan kuin ruokaan. Kansanlääkinnässäkin on kovasti käytetty valkosipulia.


Kolme putelia, jotka on hyvä löytyä keittiöstä:
-pullo punaviiniä, jos tulee yllärivieraita
-balsamicoa, niin mainio marinadeihin, salaattiin tai ruokiinkin
-soija-kastike, josta aasialaista potkua ruokiin ja suolan korvaajaksi


Mausteita, mausteita! Hyvä maustekaappi on ruoanlaiton A ja O. Sen sisältöön voi turvautua taikoessaan yksinkertaisistakin aineksista superkeitoksia.


Parahimmallakin kokilla on oppi-isänsä, joten kannattaa hankkia keittiöönsä ainakin muutama peruskeittokirja, joiden resepteistä voi hankkia inspiraatiota. (Pikkutyttönä Jamie Oliver oli idolini, kuten näkyy keittokirjahyllystäni. Noloa?)


Ne tiskit... Niitä tulee aina. Siksi kannattaa hankkia ässä-välineet tiskivuorten selvittämiseen. Itse tykkään luonnollisista materiaaleista tiskipöydälläkin - ihana siskolta saatu hamppurätti, kompostoituva ja kädessäkin mukava tiskiharja vaihtopäällä, sekä Ole hyvä -tiskiaine, joka tuoksuu ihanan luonnollisellekin.


Keittiökaveri

Olen ihastunut kovasti Forsmanin teehen; kuvasta löytyy lempparini. Russia Samovar Blend, Mate mansikka-granaattiomena, India Yoga Chai.


Kahvi on parasta pressolla mm



Lopuksi vielä uudenlainen keittokirja, jonka bongasin kirjastosta. Kausiruokaa kirjassa on toinen toistaan inspiroivimpia reseptejä suomalaisista kausituotteista, jänniä makuyhdistelmiä, sekä jokaisen aterian raaka-aineen hiilidioksidipäästöt ilmastoystävällisyyden vertailemiseksi. Tämä täytyy saada omaksikin!

2 kommenttia:

  1. Jamie oliverhan on ihana! :-)

    Kuvat tuo tosi kivan lisän tekstiisi. Tekee aina mieli alkaa kokkailemaan kun on blogiasi lukenut. Eilen tulikin nopeasti makeannälkään viritettyä kauralastukeksejä muutama pellillinen, kiitos sinun! :-)

    Laia

    VastaaPoista
  2. Onhan se ihanan symppis. katsoin vuosien jälkeen taas jotain jamien ohjelmaa ja siitä oli tullut semmoinen pullakka, hauska isätyyppi.

    Kiitos kehuista! Kokkailu on kyllä lemppari puuhailuani. Toivottavasti tuli hyviä keksejä - itse ei nyt tee mitään makeaa mieli varmaan pariin päivään kun on noita pullia popsinut kasapäin eilen ja tänään aamiaiseksi, päivälliseksi ja iltapalaksi. :)

    VastaaPoista